Een eigen kenteken voor 'zware' aanhangwagens en caravans

Vanaf heden gelden er nieuwe regels voor de registratie van alle zwaardere aanhangwagens, caravans en opleggers met een maximale massa beladen voertuig van meer dan 750 kg.

De belangrijkste wijziging is de invoering van een eigen kentekenbewijs voor aanhangwagens, caravans en opleggers. Als u vanaf heden een nieuwe aanhangwagen, caravan of oplegger koopt, ontvangt u bij deze koop geen registratiebewijs meer, maar een kentekenbewijs om bij een erkende fabrikant Koets bv Hoogkerk, een gele kentekenplaat aan te schaffen. Legitimatie meenemen s.v.p. Rijbewijs of identiteitskaart of paspoort.


Het kentekennummer van de aanhangwagen en caravan is hetzelfde nummer van het aanwezige registratiebewijs. Dit betekent dat er een nieuwe groep letters zal worden gebruikt.
De letter W is aanwezig bij aanhangwagens en caravans, bij opleggers komt de letter O in de combinatie voor.

Een uitzondering wordt gemaakt voor ‘historische’ aanhangwagens. Deze mogen een donkerblauwe kentekenplaat met witte letters blijven gebruiken. Onder historische aanhangwagens vallen alle aanhangwagens die voor 1 januari 1978 in gebruik zijn genomen. Het kentekennummer moet dan bestaan uit 4 cijfers en 2 letters.

Terug naar home