Koets Hoogkerk 050-5566520 voor uw kentekenplaten

Kentekenplaten

Kentekenplaten / nummerborden

GAIK is de afkorting van Gecontroleerde Afgifte en Inname van Kentekenplaten

Gaik kentekenplaten in geperst model en luxe model (met opgezette kunststof tekens) voor auto. Deze kentekenplaat is verplicht voor auto's en motoren welke nu worden verkocht.

GAIK kenteken Motor kenteken

Motor bezitters opgelet. De gele Gaik motorkentekenplaat moet op de motor aanwezig zijn als u de openbare weg opgaat. Ook achterplaten / verstevigingsplaten voor dit model verkrijgbaar.

De Brom- en Snorfiets kentekenplaat.

De staande of "vierkante" kentekenplaat moet op het voertuig aanwezig zijn als u de openbare weg opgaat. Ook achterplaten / verstevigingsplaten voor de brom- en snorfiets modellen verkrijgbaar.

Kentekenplaten voor een lichte aanhanger of fietsdrager zijn wit van kleur.
Witte kentekenplaat

Deze kentekenplaten hebben geen blauw landenteken en kunnen onbeperkt worden aangeschaft.

Taxi bezitters moeten een eigen blauwe kentekenplaat voorzien van zwarte opdruk op het voertuig voeren.
Taxi kenteken

Handelaars kentekenplaat. Voor speciale groep gebruikers. Neem uw handelaarskentekencard mee als u nieuwe platen wilt aanschaffen. Groene ondergrond met zwarte opdruk.
Handelaars kenteken

Helaas kan het bestellen van de kentekenplaten niet langs de elektronische weg.
Dit omdat de haler van de kentekenplaat zich met de kentekencard of het papieren kentekenbewijs deel 1A en 1B en een geldig legitimatiebewijs (rijbewijs, paspoort, identiteitskaart of verblijfsdocument) moet kunnen legitimeren.

Indien U een beschadigde kentekenplaat voor auto, motor, brom- of snorfiets heeft en deze wilt vervangen, dan de oude beschadigde kentekenplaat meenemen. Deze moet worden ingenomen.

Komt U gerust bij ons langs de meeste modellen zijn klaar terwijl u wacht.

Verder alle oudere modellen kentekenplaten in alle geldende door de wet voorgeschreven uitvoeringen en voorzien van de voorgeschreven keuringsmerken.

* Blauwe kentekenplaten in geperste en LUXE uitvoering. De blauwe kentekenplaat is bestemd voor historische voertuigen met een "datum eerste toelating" in Nederland voor 1 januari 1978. Het kentekennummer moet dan bestaan uit 4 cijfers en 2 letters.

Historisch kenteken

* Blauwe motor kentekenplaten.

* Export of transito kentekenplaten. Deze zijn wit van kleur met zwarte opdruk.

* Kentekenplaten in kleiner formaat. (alleen toegestaan als op het papieren kentekenbewijs een bepaalde code is aangegeven)

* Kentekenplaten met afwijkende teksten voor bijvoorbeeld parkeerplaats aanduiding.

Terug naar home